Betaalbaar wonen in Bergeijk!

In de vier Kempengemeenten willen ze graag de bouwproductie versnellen met een voorkeur voor grondgebonden en betaalbare koopwoningen. Ze willen de zorg voor elkaar faciliteren en toekomstbestendig bouwen met aandacht voor arbeidsmigranten en kenniswerkers. Dit staat met zoveel mooie woorden in de Kempische woonvisie die de vier Kempengemeenten ( Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Bergeijk) hebben gemaakt.

Wonen in de buurt van een geitenhouderij

Vorige week donderdag hebben we ingestemd met het bestemmingsplan St. Servatius. Het gaat hierbij om een plan voor maximaal 35 woningen; negen (starters)-koopwoningen, zes sociale huurwoningen en twintig senioren- en of zorgwoningen.

Sterk, groen en sociaal

Ons programma voor 2018-2022, #linksaf

Politiek gaat over mensen. Alle mensen verdienen dezelfde kansen daarom investeren wij in collectieve rijkdom zoals, onderwijs, sport, cultuur en natuur!

In Bergeijk zorgen we er samen voor dat Bergeijk in de toekomst leefbaar blijft voor ons en onze kinderen. Mensen moeten in een dorp kunnen opgroeien in een vertrouwde en veilige sfeer. Het verbinden van mensen is een van de grootste taken van de politiek. Doordat zij de voorwaarden scheppen die het makkelijker maken om mee te doen. Die voorwaarden zijn goed werk, wonen, zorg, oog voor de natuur en plekken waar u plezier kunt hebben met de mensen om u heen. Samen op een manier die we in de toekomst vol kunnen houden.

Dit kan niet waar zijn!

Het is donderdagavond 20.00 uur en Arinda Callewaert, de burgemeester van Bergeijk, opent de gemeenteraadsvergadering. Haar woorden in de openingsbeden: "Met respect voor elkaars meningen" galmen nog na in de raadszaal, als de burgemeester raadslid Sonja Wagemans afmeldt. Dit aangezien er tekenen zijn in de persoonlijke sfeer dat zij haar werk als onafhankelijk raadslid niet kan uitvoeren.

Een bom had niet harder af kunnen gaan in de muisstille raadszaal. Alle aanwezige raadsleden, over het algemeen toch niet op hun mondje gevallen, zijn met stomheid geslagen. Dit kan toch niet waar zijn? Dit kan toch niet gebeuren? En toch zeker niet in Bergeijk? Het kan blijkbaar dus wel!

Een raadslid dat om veiligheidsreden niet in alle openheid haar mening kan verkondigen, dat is de doodsteek voor de democratie. En daar moet keihard tegenop getreden worden met alle middelen.

Wil Rombouts,
Fractievoorzitter GL-PvdA