GroenLinks-PvdA wil een akkervogel-project

Afgelopen maand is het rapport van VN-organisatie IPBES gepubliceerd, waaruit blijkt dat de natuur sneller achteruit gaat dan ooit. Wereldwijd worden ongeveer 1 van de 8 miljoen plant- en diersoorten bedreigd. In het rapport worden belangrijke oorzaken voor de achteruitgang genoemd, zoals: de veranderingen in grondgebruik en exploitatie, het gebruik van zeeën, visserij en de directe exploitatie van soorten, klimaatverandering, milieuvervuiling en de opmars van invasieve soorten.

GL-PvdA zoekt het hoger op!

Enkele weken geleden heeft de fractie van GroenLinks-PvdA Bergeijk hun Tweede Kamerleden benaderd om aandacht te vragen voor het achterstallig onderhoud van de Vestia-woningen; gebrekkige communicatie en minachting van de huurders van Vestia-woningen. Nijboer (PvdA) en Smulders (GroenLinks) hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan ,minister Ollongren. Het antwoord was veelzeggend; het onderhoud valt onder de verantwoordelijkheid van Vestia zelf.

GroenLinks-PvdA wil een echte bibliotheek

Sterk, groen en sociaal

Ons programma voor 2018-2022, #linksaf

Politiek gaat over mensen. Alle mensen verdienen dezelfde kansen daarom investeren wij in collectieve rijkdom zoals, onderwijs, sport, cultuur en natuur!

In Bergeijk zorgen we er samen voor dat Bergeijk in de toekomst leefbaar blijft voor ons en onze kinderen. Mensen moeten in een dorp kunnen opgroeien in een vertrouwde en veilige sfeer. Het verbinden van mensen is een van de grootste taken van de politiek. Doordat zij de voorwaarden scheppen die het makkelijker maken om mee te doen. Die voorwaarden zijn goed werk, wonen, zorg, oog voor de natuur en plekken waar u plezier kunt hebben met de mensen om u heen. Samen op een manier die we in de toekomst vol kunnen houden.

Dit kan niet waar zijn!

Het is donderdagavond 20.00 uur en Arinda Callewaert, de burgemeester van Bergeijk, opent de gemeenteraadsvergadering. Haar woorden in de openingsbeden: "Met respect voor elkaars meningen" galmen nog na in de raadszaal, als de burgemeester raadslid Sonja Wagemans afmeldt. Dit aangezien er tekenen zijn in de persoonlijke sfeer dat zij haar werk als onafhankelijk raadslid niet kan uitvoeren.

Een bom had niet harder af kunnen gaan in de muisstille raadszaal. Alle aanwezige raadsleden, over het algemeen toch niet op hun mondje gevallen, zijn met stomheid geslagen. Dit kan toch niet waar zijn? Dit kan toch niet gebeuren? En toch zeker niet in Bergeijk? Het kan blijkbaar dus wel!

Een raadslid dat om veiligheidsreden niet in alle openheid haar mening kan verkondigen, dat is de doodsteek voor de democratie. En daar moet keihard tegenop getreden worden met alle middelen.

Wil Rombouts,
Fractievoorzitter GL-PvdA