Betaalbaar wonen in Bergeijk!

In de vier Kempengemeenten willen ze graag de bouwproductie versnellen met een voorkeur voor grondgebonden en betaalbare koopwoningen. Ze willen de zorg voor elkaar faciliteren en toekomstbestendig bouwen met aandacht voor arbeidsmigranten en kenniswerkers. Dit staat met zoveel mooie woorden in de Kempische woonvisie die de vier Kempengemeenten ( Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Bergeijk) hebben gemaakt.

Wonen in de buurt van een geitenhouderij

Vorige week donderdag hebben we ingestemd met het bestemmingsplan St. Servatius. Het gaat hierbij om een plan voor maximaal 35 woningen; negen (starters)-koopwoningen, zes sociale huurwoningen en twintig senioren- en of zorgwoningen.

Dit kan niet waar zijn!

Het is donderdagavond 20.00 uur en Arinda Callewaert, de burgemeester van Bergeijk, opent de gemeenteraadsvergadering. Haar woorden in de openingsbeden: "Met respect voor elkaars meningen" galmen nog na in de raadszaal, als de burgemeester raadslid Sonja Wagemans afmeldt. Dit aangezien er tekenen zijn in de persoonlijke sfeer dat zij haar werk als onafhankelijk raadslid niet kan uitvoeren.

Sterk, groen en sociaal

Ons programma voor 2018-2022, #linksaf

Politiek gaat over mensen. Alle mensen verdienen dezelfde kansen daarom investeren wij in collectieve rijkdom zoals, onderwijs, sport, cultuur en natuur!

In Bergeijk zorgen we er samen voor dat Bergeijk in de toekomst leefbaar blijft voor ons en onze kinderen. Mensen moeten in een dorp kunnen opgroeien in een vertrouwde en veilige sfeer. Het verbinden van mensen is een van de grootste taken van de politiek. Doordat zij de voorwaarden scheppen die het makkelijker maken om mee te doen. Die voorwaarden zijn goed werk, wonen, zorg, oog voor de natuur en plekken waar u plezier kunt hebben met de mensen om u heen. Samen op een manier die we in de toekomst vol kunnen houden.

Fietsen voor een leefbare planeet

Terwijl wij volwassenen aan het bakkeleien zijn over wel of geen co2-belasting voor bedrijven, al dan niet de maximumsnelheid verlagen, of het zinvol is om statiegeld op plastic flesjes te heffen, of wat minder vlees nu wel of niet beter is en of Eindhoven Airport nu wel of niet moet blijven groeien; komt de Nederlandse jeugd in actie en staakt op 7 februari voor het behoud van een leefbare planeet.

In navolging van de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg komen steeds meer scholieren in actie. Ik vind het prachtig te zien hoe zij de economische leiders van de wereld durft toe te spreken en aan te spreken op hun gedrag. Ondertussen gaan wij op kleinere schaal in Bergeijk ook verder met ons sterk maken voor een groen en sociaal Bergeijk. Wij willen immers dat onze kinderen en kleinkinderen kunnen opgroeien in een groene en gezonde omgeving. Wat goed past in een groene en gezonde omgeving is het bevorderen van fietsverkeer. Afgelopen vrijdag werd het fietspad tussen Riethoven en Walik geopend. Bergeijk wil de fietsgemeente van Brabant worden. Als GroenLinks-PvdA staan we daar volledig achter. Voor het milieu, de gezondheid en de veiligheid op straat is het belangrijk het fietsgebruik te stimuleren, vooral bij de jeugd. Wat ons betreft wordt de fiets het centrale vervoersmiddel voor de korte en middellange afstanden. Ik ben benieuwd of er een Bergeijkse Greta of Gert gaat opstaan die onze groene idealen mee helpt te verwezenlijken.

Ben jij die Greta en Gert en wil je met ons meedenken en meedoen? Laat het ons weten; voor een sterk, groen en sociaal Bergeijk.